nieuws

Niven Kunz daalt twee punten in GaultMillau 2012

Restaurant

Niven Kunz, vorig jaar nog uitgeroepen tot Belofte van het Jaar door GaultMillau, krijgt dit jaar een behoorlijke tik van de culinaire gids. GaultMillau zet Kunz twee punten terug in de notering, van 16 naar 14. ‘Strontvervelend, maar het heeft me wakker geschud,’ reageert de jonge chef.

Niven Kunz daalt twee punten in GaultMillau 2012

Niven Kunz is enorm geschrokken van de daling. ‘We moeten weer keihard aan de bak om terug omhoog te klimmen.’ Kunz had zelf al wel in de gaten dat hij niet de juiste koers volgde. ‘Dat wist ik van mezelf. Dat ik met heel veel andere dingen bezig was, terwijl ik met koken bezig moet zijn, want dat kan ik het beste. De winkel hebben we afgestoten en ik twitter ook een heel stuk minder…’

Daarnaast denkt Kunz dat de daling veroorzaakt is door de wisselingen in het team. ‘Sinds september zijn we weer op volle sterkte. We hebben goede gespreken gevoerd onderling en we gaan er helemaal voor.’

Terug naar de top

Hoewel Kunz enorm baalt, is hij ook blij dat hoofdredacteur Jan van Lissum hem wakker heeft geschud. Dat hij de enige is die twee punten daalt in de GaultMillau-gids, deert hem niet. ‘Ik hoop niet dat er collega’s zijn die dit ook gaan meemaken. Maar goed, ik heb vaker tegenslag gehad. Dit komen we ook weer te boven.’

Op de vraag of Kunz bang is om eind november zijn Michelinster te verliezen, wil hij eigenlijk geen antwoord geven. ‘Daar zou ik helemaal niet blij mee zijn,’ is het enige dat hij kwijt wil.

Recensie GaultMillau

GaultMillau schrjift in haar recensie over Niven Kunz: ‘We verwachten meer van een voormalig Belofte van het Jaar. Volgend jaar weer op het juiste spoor? We missen de ambitie, de passie van vorig jaar. Soms krijg je de indruk dat het ontbreekt aan iemand met leiding en overzicht, want we komen nogal wat foutjes tegen. Met name bij de hoofdgerechten ontbreekt regelmatig de finishing touch.’