nieuws

‘Oesterbar na Kooistra nog slechter

Restaurant

Johannes van Dam is onverbiddelijk in zijn oordeel over de Oesterbar in Amsterdam. In Het Parool klaagde Van Dam in zijn eetrubriek steen en been over de keuken van het befaamde Amsterdamse visrestaurant. Toen Sjoerd Kooistra nog eigenaar was, kreeg de Oesterbar een beter cijfer.

‘Oesterbar na Kooistra nog slechter

Een 5,5. Dat deelde Van Dam uit aan de Oesterbar. In 2003, toen Sjoerd Kooistra nog eigenaar was, kreeg het bedrijf een 6-. Het was toen afgezakt naar een toeristenval, zo meldde Van Dam destijds. Daarvoor, in 1992, kreeg het visrestaurant nog een acht, van de altijd kritische Van Dam.

Klef en vies

De Oesterbar moet het vooral ontgelden wanneer het aankomt op gebakken aardappelen, waar het in het verleden altijd goed mee scoorde. ‘Wat kwam, was een schaaltje in de koekenpan snel en te heet gefrituurde schijfjes, donken van kleur, maar klef en vies en niet krokant’, aldus Van Dam in Het Parool.

Van Dam is verder niet te spreken over de fruits de mer. ‘Dat was huilen met de pet op. De oestertjes gingen nog wel, de mosselen waren matig, maar dat heb je dit jaar nu eenmaal, maar, erger: de gamba’s waren nat en plat.’

Ik kom terug

In de eindconclusie stelt Van Dam niet overtuigd te zijn van enige voortgang. Van Dam: ‘Als ze het niveau van de keuken tot dat van hun prijzen willen optrekken, hebben ze bovendien nog heel wat werk te doen. Ik kom over een tijdje terug om te kijken of de keuken ook echt kan koken, in plaats van wat plateservicegerechten bereiden’.

Zie ook:

‘Aandeel-Oesterbar’ erg populair

Reageer op dit artikel