nieuws

Onno Kokmeijer wenst keten van Ciel Bleu’s

Restaurant

Tweesterrenkok Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu in het Okura-hotel in Amsterdam heeft de ultieme wens om een keten van Ciel Bleu-restaurants op te starten. Deze zouden in andere hotels van het Okura-concern moeten komen.

Onno Kokmeijer wenst keten van Ciel Bleu’s

De wens om een keten van soortgelijke restaurants als Ciel Bleu te starten, zingt al een tijd in het hoofd van de tweesterrenchef rond. In Misset Restaurant van 6 november vertelt Kokmeijer erover. Daarin gaat het coververhaal over de tweesterrenchef en zijn brigades.

De executive chef van Ciel Bleu Amsterdam ziet ruimte voor dit soort restaurants met een Europese keuken in de rest van de wereld waar Okura hotels heeft. De Japanse koks die jaarlijks stage lopen in zijn keuken en de contacten met Japanse collega’s in het land van de rijzende zon, hebben Kokmeijer op het idee gebracht. Elk jaar is er een andere Japanse chef werkzaam in Ciel Bleu Amsterdam.

Opstappen bij zijn huidige werkgever, is bij Kokmeijer niet aan de orde. Hij heeft nog genoeg prikkels. ,,De energie is nog lang niet op. Mijn station is Ciel Bleu’’, zegt hij in Misset Restaurant.

Reageer op dit artikel