nieuws

Productschap wil eind aan ‘kipcampagne

Restaurant

De nieuwe campagne van de stichting Wakker Dier ‘Kip! Het meest mishandelde stukje vlees!’ is het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) in het verkeerde keelgat geschoten. Het productschap heeft Wakker Dier dan ook dinsdag per brief verzocht de campagne te beëindigen.

Productschap wil eind aan ‘kipcampagne

Mocht de actiegroep daar niet positief op reageren, dan sluit het productschap een gang naar de rechter niet uit. Dat heeft een woordvoerster gezegd.

Het productschap denkt juridisch een vuist te kunnen maken omdat Wakker Dier in de campagne gebruik maakt van de melodie van de slogan van het productschap ‘Kip. ’t Meest veelzijdige stukje vlees’. ‘Wij hebben daar de rechten op.’

Verder stelt het productschap dat de actiegroep misbruik maakt van de inspanningen van de pluimveesector. ‘De slogan wordt door vrijwel iedere Nederlander positief herkend. Wakker Dier misbruikt deze slogan en de muzikale compositie om mensen foutief te informeren.’ De campagne loopt al sinds 1979, het muziekje is af en toe gemoderniseerd.

Reageer op dit artikel