nieuws

Restaurant Blauw ook in Amsterdam

Restaurant

Het Utrechtse restaurant Blauw heeft vorige week een tweede vestiging in Amsterdam geopend aan de Amstelveenseweg bij het Vondelpark. Blauw kookt traditioneel Indonesisch met een Hollands sausje.

Restaurant Blauw ook in Amsterdam

‘De Indonesische keuken wordt doorgaans wel geassocieerd met lekker eten, maar vooral niet met trendy en verrassend. Blauw Utrecht heeft bewezen dat trendy en verrassend wel degelijk goed samengaan met de Indonesische keuken’, aldus Krispijn Smith van Blauw.

Het interieur van Blauw Amsterdam is opvallend genoeg rood, met als eyecatcher een levensgrote oude familiefoto. ‘Dit is mijn oma en haar familie in Indonesië’, zegt eigenaar Stefan Vreugdenburg. ‘Deze foto staat symbool voor de traditionele gerechten die wij serveren. De Indonesische keuken geurt en smaakt tijdloos en dit proef je in onze gerechten. Je proeft de geschiedenis, maar dan wel in een omgeving anno 2008.’

Chef-kok Agus Hermawan gaat zijn aandacht verdelen tussen het Amsterdamse en het Utrechtse restaurant, waar inmiddels een tweede chef-kok in de keuken staat. Hermawan verdiende zijn strepen bij restaurant Spandershoeve waar hij medeverantwoordelijk was voor het behalen van de Michelinster in 1998.

Blauw heeft zich in Utrecht een aantal handelsmerken aangemeten die ook in Amsterdam geïntroduceerd worden, laat Smith weten. Het restaurant ontwikkelde een geheel eigen online reserveringssysteem, waarbij de gast meteen een sms’je ter bevestiging krijgt.

Ook maakt de bediening elke avond van iedere tafel een foto. ‘Natuurlijk niet zonder toestemming. De volgende ochtend kun je via onze website deze foto downloaden als aandenken’, aldus Smith.

De tweede vestiging is pas net open, maar Vreugdenburg denkt al verder. Er loopt een vergunningsaanvraag in Rotterdam. Toch wil hij geen keten worden. ‘Ik open liever over een paar jaar de vierde in Londen dan de dertigste in Schiedam’, zei hij eerder.

Reageer op dit artikel