nieuws

Restaurant Negenmannen failliet

Restaurant

Euro-toques Restaurant De Negenmannen in Boxtel wordt vandaag failliet verklaard. Het restaurant van patron-cuisinier Jos Hermans verkeert al langer in financiële nood.

Restaurant Negenmannen failliet

Het restaurant sluit noodgedwongen haar deuren na een lange periode van tegenslag. Hermans zegt in het Brabants Centrum – een lokale krant voor Boxtel en omgeving – dat het hem de laatste jaren niet voor de wind is gegaan. Ook meldt hij op twitter dat hij helaas aanwezig moet zijn bij zijn eigen faillissementzitting.

Minder omzet

Jos Hermans: ‘Eind 2008 brak de economische crisis uit. In 2009 liep het verkeerd af met mijn andere bedrijf Brabants Vers. Daarnaast speelt er nog een zaak bij de biologische varkenshouderij De Jofrahoeve in Esch, waar ik na een flinke investering plotseling op straat stond. Hierover loopt nog een rechtszaak. Dit alles, in combinatie met nog steeds teruglopende omzetten, heeft mij er toe moeten besluiten om het restaurant definitief te sluiten.’

Commentaar

Het restaurant was zondagavond voor het laatst open. Hermans is sinds 2001 eigenaar van de Negenmannen.

Hermans hoopt nu op een periode van rust. ‘Ik hoop dat iedereen begrijpt dat ik vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar ben, want de tranen zijn nog steeds niet opgedroogd en dat zal nog wel een tijdje duren.’

Reageer op dit artikel