nieuws

Restaurants accepteren Belgische frank

Restaurant

In drie restaurants in het oosten van België kan zeven jaar na de invoering van de euro weer met Belgische frank worden betaald. De drie ondernemers accepteren sinds kort weer frankbiljetten en brengen ze naar de Nationale Bank in Brussel.

Restaurants accepteren Belgische frank

De drie restaurants (restaurant A Vî Mâm’dî, restaurant Casa Caira en hotel-restaurant Albert 1er) stellen dat veel gasten nog Belgische franks thuis hebben liggen. Ze vinden het niet waard om vanuit de regio Malmédy in het oosten van het land naar Brussel te reizen om het geld in te leveren bij de Nationale Bank van België.

Officiële wisselkoers

‘Iedereen kan in Belgische frank betalen. In biljetten welteverstaan. Muntjes aanvaarden we niet. Die wil zelfs de Nationale Bank niet meer’, laten de drie restauranthouders weten in Het Nieuwsblad.

De ondernemers hebben de actie omgedoopt tot ‘Betaal in Belgische frank’- actie. Ze accepteren het oude Belgische geld tegen de officiële wisselkoers van één euro voor 40,3399 frank. De ondernemers brengen zelf het geld naar de Nationale Bank om het in te wisselen voor euro’s.

Reageer op dit artikel