nieuws

Restaurants in Almere treuren om Horecaprijs

Restaurant

De jaarlijkse Horecaprijs voor nieuwe restaurants in Almere wordt dit jaar niet uitgereikt. De reden is dat er te weinig nieuwe eetgelegenheid zijn bijgekomen in de groeistad. De horeca is teleurgesteld over het besluit.

Restaurants in Almere treuren om Horecaprijs

Dat meldt de website Almere Vandaag. Almere City Marketing (ACM), die de wedstrijd namens de gemeente organiseert, stelt dat er de afgelopen twee jaar te weinig restaurants zijn bijgekomen in Almere.

Om in aanmerking te komen voor de wedstrijd moet een restaurant minimaal één jaar bestaan. ‘Anders wordt het een herhaling van zetten’, aldus Tim Beldman van ACM op AlmereVandaag.nl.

Volgens Beldman is er voldoende reden om toch door te gaan met de wedstrijd. ‘Er zijn in het afgelopen jaar veel restaurants geopend, die moeten eerste de kans krijgen om zich te bewijzen. Volgend jaar is er weer vers bloed’

De restaurants in Almere zijn teleurgesteld over het uitstellen van de prijs. Zij vinden het een gemiste kans om restaurants in de stad extra onder de aandacht te brengen onder het publiek. De winnaar van vorig jaar, RedDelicious, zag het aantal gasten in de weken na het winnen van de horecaprijs flink toenemen.