nieuws

Ron Blaauw kookt in Vietnam voor weeskinderen

Restaurant

Ron Blaauw, Julius Jaspers en Alain Caron koken op 25 april voor 120 weeskinderen in Vietnam. De Nederlandse topchefs zamelen met het galadiner geld in voor een safehouse in Ho Chi Minh City. Ze willen de weeskinderen een betere toekomst bezorgen.

Ron Blaauw kookt in Vietnam voor weeskinderen

De volledige opbrengst van het galadiner – bekend als Koninginnebal – gaat naar de stichting Kids; een initiatief van topchef Julius Jaspers dat zich inzet voor straatkinderen, voornamelijk meisjes, in Vietnam.

Het benefitdiner vindt plaats in restaurant The Deck in Ho Chi Minh City. Blaauw, Jaspers en Caron bereiden culinaire hoogstandjes met een Aziatische touch.

Prostitutie

Dankzij de inspanningen van de stichting Kids hebben 120 Vietnamese meisjes tussen vier en zestien jaar een dak boven hun hoofd en kunnen ze veilig opgroeien. Het straatleven, waar prostitutie en armoede aan de orde van de dag zijn, is verruild voor een onbezorgde kindertijd met scholen, spelen en gezond eten.

Het initiatief van Jaspers is niet onopgemerkt gebleven: voor zijn activiteiten in Vietnam kreeg de voormalig chef-kok, cateraar, kookstudiohouder en kookboekenschrijver in 2005 een lintje van de Vietnamese regering.

Reageer op dit artikel