nieuws

Ryan Bahadoer opent resto/lounge in Eindhoven

Restaurant

Ryan Bahadoer (26), opent op 1 februari 2011 restaurant LN2 in Eindhoven. De zoon van sterkok Soenil Bahadoer wil met een vernieuwend en trendy concept neerzetten met zijn eerste eigen horecabedrijf.

Ryan Bahadoer opent resto/lounge in Eindhoven

‘Ik houd van trends, vormgeving en van techniek. In LN2 komt alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd allemaal op zijn pootjes terecht’, laat Ryan Bahadoer weten. Hij omschrijft LN2 als ‘resto/lounge’-concept. Op de bovenste verdieping kunnen gasten loungen en kleine gerechtjes per stuk bestellen die de naam ‘Bahadoer Premium Gold Collection’ mee krijgt.

‘Het zijn bestlopende amuses van de afgelopen jaren uit de keuken van De Lindehof in Nuenen’, vertelt de jonge chef-kok en eigenaar van LN2. Het gaat om gerechten voor een lage instapprijs variërend van een sushi kippendij (5 stuks voor 5 euro) tot een oester voor 3,50 euro. Beneden bij de open keuken van de chef kunnen gasten eten. ‘Drie gangen voor 35 euro, bereid van kwalitatief goede producten.’

De afgelopen jaren werkte Bahadoer junior onder meer in de sterzaak van zijn vader, De Lindehof in Nuenen. Ook verbleef hij drie kwart jaar in Turkije. ‘Daar heb ik 128 personeel aangestuurd en leren managen.’ Soenil zal zijn zoon vanaf de zijlijn volgen. ‘Ryan is de chef. Hij krijgt feedback van mij achter de schermen.’

De naam LN2, verwijst naar de Engelse term voor stikstof (Liquid Nitrogen). Na een succesvolle kookdemonstratie met stikstof, kreeg Bahadoer het idee voor deze bedrijfsnaam. ‘Eindhoven is leading in technology. Dit past daarbij. Ik houd van vernieuwing.’

Reageer op dit artikel