nieuws

Sergio Herman geen jurylid ‘Mijn Restaurant

Restaurant

Sergio Herman wordt niet het nieuwe jurylid van de Belgische tv-hit Mijn Restaurant. Er werd lang gespeculeerd al zou hij de opvolger worden van de Belgische sterrenchef Peter Goossens, de chef van Hof van Cleve. Hij heeft zijn vaste rol in het culinaire programma opgegeven.

Sergio Herman geen jurylid ‘Mijn Restaurant

De driesterrenchef uit het Zeeuwse Sluis geniet n België een bijna nog grotere bekendheid dan in Nederland.

Geen enkele topchef

De vrienden Peter Goossens en Sergio Herman verschenen eerder wel samen voor de camera van het Belgische kookprogramma. Herman gaat Goossens echter niet opvolgen als vast jurylid, sterker nog, er zit geen enkele topchef meer in de jury. Het gastronomisch niveau van de show is naar beneden bijgesteld.

Volgens de makers van het programma heeft dit slechts deels te maken met het verdwijnen van topchef Peter Goossens uit de jury. ‘De lat lag te hoog voor de kandidaten.’

Kookambities te hoog

‘De ambities waren te hoog. Daardoor werd de druk onnodig opgevoerd. Niet langer de status, maar de geloofwaardigheid van de resultaten zijn nu het belangrijkste,’ aldus de nieuwe jury die bestaat uit een marketingexpert, een culinair recensent en een architect.

De vijf duo’s die meedingen naar een eigen restaurant zijn al geselecteerd, maar zullen pas over enkele weken worden voorgesteld. Het is de bedoeling dat de kandidaten zelf een welbepaald concept kiezen. Daarbij worden ze geholpen door de juryleden, die zich dit jaar ook meer als coaches zullen opstellen.