nieuws

Sidney Schutte meest veelbelovende chef-kok

Restaurant

Sidney Schutte van De Librije is door zijn collega’s uitgeroepen tot meest veelbelovende chef-kok van Nederland. Schutte, afgelopen zomer geïnaugureerd als SVH-meesterkok, stoot van plaats negen door naar nummer één en verdringt daarbij Jacob Jan Boerma, die genoegen moet nemen met een tweede plek.

Sidney Schutte meest veelbelovende chef-kok

De top-10 van veelbelovende koks is dit jaar een levendige lijst gezien de drie nieuwe binnenkomers. Hoogste nieuweling is Pieter Bosters van restaurant Mijn Keuken in Wouw. Bosters komt binnen op plek vijf. Eén plaats lager zien we nieuwkomer Niven Kunz van ’t Raethuijs in Wateringen. De derde nieuweling is Michel Louws van ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk op nummer negen.

Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen moet een stap terugdoen van twee naar plaats acht. Gert-Jan Cieremans, Thorvald de Winter en Matthieu Kellenaers zien we niet meer terug in de top-10 van veelbelovende chef-koks.

Let op: extra Michelinnieuwsbrief

November gidsenmaand. In de laatste week van de maand komt de moeder aller gidsen uit: de Michelingids. Veel koks zitten er er met smart op te wachten. Michelin kiest dit voor een perspresentatie zonder aanwezigheid van koks. Wilt u het Michelinnieuws echter zo snel mogelijk hebben? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang 27 november in de middag een extra Michelinnieuwsbrief.

Schrijf u nu in….

Reageer op dit artikel