nieuws

Slopers vinden en verduisteren ruim 450 flessen wijn

Restaurant

Slopers hebben uit angst dat ruim 450 flessen wijn uit een restaurantkelder verloren zouden gaan, de wijn meegenomen. De rechter vond echter dat de slopers bij het vinden van zo’n partij wijn op z’n minst navraag hadden kunnen of overleg moeten plegen.

Slopers vinden en verduisteren ruim 450 flessen wijn

Drie slopers uit Klootstertille vonden vorig jaar in april tijdens sloopwerkzaamheden in restaurant De Raadsman in Grou de partij wijn. Het ging om tachtig kisten met elk zes flessen wijn. De slopers namen de voorraad ter waarde van 10.000 euro mee.

Volgens de slopers is het een gouden regel in de sloopwereld dat de vondst na overleg met de werkgever of eigenaar eigendom wordt van de slopers. Dat is niet gebeurd, waardoor de rechter de slopers strafbaar achtte. De verdachten kregen alle drie een boete van 310 euro.

Reageer op dit artikel