nieuws

SpecialBite kiest zeven ‘Helden van 2012

Restaurant

SpecialBite heeft maandagavond zeven Helden voor 2012 benoemd. François Geurds, Mohamed El Harouchi, Casper Reinders, Hilly Engels, Luc Kusters, Niven Kunz en Estée Stroker zijn volgens de culinaire gids ondernemers die lef en visie tonen.

SpecialBite kiest zeven ‘Helden van 2012

Op safe spelen in de horeca, kan volgens SpecialBite niet meer. Dat is de dood in de pot voor de gastronomie. Daarom heeft de gids zeven ondernemers beloond die lef en visie tonen.

François Geurds eindigde met Ivy Rotterdam niet alleen voor het derde opeenvolgende jaar op plek 1, maar werd ook benoemd tot de horecaheld die blijft verrassen, overdonderen en entertainen.

Mohamed El Harouchi, met Solo in Gorinchem dit jaar gerangschikt op plaats 9, is de held van de nieuwe Marokkaanse smaak. Casper Reinders (Cinema Paradiso, Amsterdam) werd geëerd als eigenzinnige ondernemer.

Hilly Engels van het REM Eiland in Amsterdam werd in het zonnetje gezet omdat ze koos voor een uitzonderlijke locatie, en plaatsgenoot Luc Kusters van Bolenius (plaats 6) vanwege de introductie van de Nieuwe Amsterdamse Keuken.

Niven Kunz (Niven, Rijswijk) werd geëerd als groentegenie en de jonge Estée Stroker van ’t Amusement in Arnhem wordt beschouwd als toonbeeld van lef en creativiteit.

In de SpecialBite-gids van 2012 staan 501 restaurants, daarvan zijn 115 voor het eerst opgenomen. Deze adressen zijn geselecteerd door een team van vijftig spotters. Hoofdredacteur Petra ter Doest: ‘Zij kijken verder dan hun bord lang is en letten ook op prijs, concept, locatie, interieur en sfeer.’

Eyecatcher in de jaargids is de serie over topchefs en hun moeder. Onder andere Marco Westmaas (Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en François Geurds (Ivy Rotterdam) worden geportretteerd met de persoon die hen heeft leren eten en proeven.

De nieuwe gids ligt sinds dinsdag 8 november in de winkel en kost 9,95 euro.

Reageer op dit artikel