nieuws

Sterke chefs strijden om Wynand Vogel Bokaal

Restaurant

Acht chefs strijden in februari volgend jaar om de Wynand Vogel Bokaal 2012. Onder hen ook de kersverse sterchef Lars van Galen van Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte. Het deelnemersveld bestaat verder bijna geheel uit afgevaardigden van gerenommeerde sterzaken.

Sterke chefs strijden om Wynand Vogel Bokaal

Namens De Librije*** neemt Jeroen Achtien deel aan de kookbattle. De Zwethheul** stuurt Martijn Wetsteijn en namens De Leest** doet de ervaren chef Ewout Eleveld mee. Hij was al meerdere malen in de race om de Wynand Vogel Bokaal.

Patrick Freriks gaat de kookwedstrijd aan namens De Hoefslag*, De Lindehof* uit Nuenen wordt vertegenwoordigd door Gijs Hoevenaars. Namens Landgoed Lauswolt – restaurant De Heeren van Harnixma – kookt chef Geert-Jan Vaartjes. En Ken Vichianrat, ook bekend met de wedstrijd, is namens het Amsterdamse La Rive* aanwezig.

Voor de winnaar ligt een cheque klaar van 10.000 euro. De acht chefs koken op maandag 13 februari in de TT-hal in Assen tijdens de beurs HorecaEvenTT.

Begin dit jaar wist de ervaren wedstrijdkok Wim Klerks de bokaal in de wacht te slepen. Een jaar eerder won Maik Kuipers van De Librije.

De jury bestaat naast voorzitter Wynand Vogel uit eveneens veel gerenommeerde sterchefs:

Lucas Rive van De Bokkedoorns **

Gerrit Greveling, voorzitter Alliance Gastronomique

Bert van Manen, chef nationaal jeugdteam

Jacob Jan Boerma Restaurant de Leest** en

Waldrik Kremer, chef nationaal team

Reageer op dit artikel