nieuws

Sterzaak Bretelli heeft 132ste Meesterkok

Restaurant

Jan Marrees, chef van sterzaak Bretelli in Weert, is gekroond tot 132ste Meesterkok van Nederland. Hij slaagde in de zomer al voor zijn meesterproef maar heeft nu officieel de versierselen ontvangen.

Sterzaak Bretelli heeft 132ste Meesterkok

Jan Marrees kreeg de hoogste graad van vakbekwaamheid uit handen van tweesterrenchef Paul van de Bunt van De Leuf in Ubachsberg.

Meesterkok

‘Zijn kookstijl is elegant, innovatief met een klassieke basis. Marrees’ gerechten zijn stuk voor stuk smaakvol waarbij contrasten op een positieve manier een grote rol spelen’, aldus Bob Schut, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), de initiatiefnemer achter de meestertitels.

Paul van de Bunt

Marrees is opgeleid door Paul van de Bunt, eigenaar en chef-kok van restaurant De Leuf, waar hij in 1991 als leerling-kok begon en in 1996 als souschef terugkeerde. Verder deed hij ervaring op bij gerenommeerde bedrijven als Der Bloasbalg in Walhwiller en De Swaen in Oisterwijk.

In 1999 trad Marrees in dienst bij Bretelli als chef-kok, dat in 2000 door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand (prijs-kwaliteit) en in 2007 met een ster. ‘Dit is het moment dat de leerling meester is geworden’, aldus van de Bunt voorafgaand aan de ceremonie.

Reageer op dit artikel