nieuws

Subsidierel inspireert horecaondernemer

Restaurant

Gedoe met subsidies rondom de RTL-serie Moordvrouw heeft Restaurant Twee in Heerenveen gestimuleerd om een bijzondere actie op te zetten. Elke vrouw die er deze week een lunch of diner nuttigt, krijgt 0,000025 procent van één miljoen euro subsidie op het speciale moordvrouwenmenu.

Subsidierel inspireert horecaondernemer

In Groningen en Drenthe is ophef over de RTL-serie Moordvrouw, die zich in Friesland afspeelt. De serie wordt mede betaald uit een subsidiepotje voor de versterking van de economische positie voor Noord-Nederland.

Ongeveer één miljoen euro is door Fryslan Marketing betaald aan producent Endemol en RTL voor de productie van de serie, die het imago van Friesland moet versterken. Restaurant Twee speelt hierop handig in met het Moordvrouwenmenu met subsidie.

Reageer op dit artikel