nieuws

‘Tiel is toe aan tophoreca

Restaurant

In Tiel wordt al weken bijna alleen maar gesproken over Bellevue, het karakteristieke monument aan de Waaloever. En dan vooral over een horecafunctie die het pand moet krijgen. De jongste ideeën gaan over hoogwaardige horeca. ‘Bellevue moet een horecazaak van niveau worden’.

‘Tiel is toe aan tophoreca

De jongste plannen zijn van Geert-Jan van Sangen en Karen Wildshut. De Tielenaren vinden dat het tijd wordt dat de Betuwse plaats hoogwaardige horeca krijgt. ‘Inmiddels wordt ook in Tiel goed geld verdiend. Neem de wijk Passewaaij, daar zitten zeker de bovenmodale inkomens. En die mensen willen gerust wat geld uittrekken voor een lekker hapje eten’, aldus Van Sangen in De Gelderlander.

Van Sangen ziet Bellevue als ideale plek om hoogwaardige horeca te vestigen. ‘Natuurlijk is het risicovol investeren. Je zult enkele jaren aanloopverliezen hebben. Aankoop, opknap en verbouw tot een hoogwaardig restaurant met hotelkamers en een brasserie kost al gauw drie miljoen. Dat betekent dat een omzet van twintigduizend euro per week nodig is. Je moet als exploitant zelf een miljoen meebrengen, wil je bij de bank de rest gefinancierd krijgen’.

Om al die fraaie plannen te realiseren zijn er volgen Van Sangen en Wildschut twee opties. ‘Het zou een investeerdersgroep als Sandton kunnen zijn. Die kopen in heel Nederland oude panden op, om ze als horeca in de markt te zetten. Of een groepje van Tielse investeerders, iets als “Vrienden van Bellevue”. We kennen al aardig wat mensen die daarvoor belangstelling hebben’.

Zie ook:
Horeca Tiel wil af van auto’s in centrum

Reageer op dit artikel