nieuws

Trend: partycateraars stappen in horeca

Restaurant

Partycateraars zitten in zwaar weer. De grote partijen blijven achter en ze zoeken naar (stabiele) inkomsten. De horeca blijkt voor velen een groeimarkt.

Trend: partycateraars stappen in horeca

De afgelopen maanden hebben de voorbeelden hebben zich opgehoopt. Zo opende Hutten Catering uit Veghel vlak voor de zomer lunchroom Steengoed in Helmond en restaurant de Raadskelder in ’s-Hertogenbosch en begon Bos&Bos begin juni met Brasserie Lijn3 in Winschoten (foto).

La Vie Catering startte in ‘hometown’ Nijmegen LaVie en Rouge (alleen krreeft en tournedos als hoofdgerecht!) en La Cloche is trots op de geboorte van Japans restaurant Tippi Wan in Tilburg.

’Lijfsbehoud’

Allen geven aan dat horeca een groeimarkt is. Of een welkome bron van (vaste) inkomsten op de teruggelopen omzet in party- en eventcatering. Rogier Kuit van La Cloche noemt het zelfs ‘lijfsbehoud voor sommige collega’s’.

Renske Bos heeft van Bos&Bos er zo haar eigen idee over: ‘Het risico voor cateraars die in de horeca stappen kan zijn, dat ze het verdienmodel gaan vergelijken met partycatering. Maar dit is absoluut niet te vergelijken.

In de komende editie van Misset Catering een uitgebreider verhaal over deze trend.

Meer partycatering nieuws: