nieuws

Twee nieuwe leden voor de Alliance

Restaurant

De restaurants Katseveer in Wilhelminadorp en De Burgemeester in Linschoten zijn toegetreden tot de Alliance Gastronomique. Dit is maandag 28 november tijdens de jaarvergadering van het culinaire genootschap bekend gemaakt.

Twee nieuwe leden voor de Alliance

De leden van de Alliance waren maandag bijeen in Hotel de l’Europe in Amsterdam voor de jaarlijkse ledenvergadering. Deze vergadering viel samen met de bekendmaking van de Michelinsterren. De twee nieuwe leden Katseveer en de Burgemeester behouden hun ster.

Gerrit Greveling, de voormalig sterchef van Chalet Royal in Den Bosch, blijft voorzitter van de club.

Wijnrestaurant van het Jaar

Voor De Burgemeester komt het lidmaatschap van de Alliance naar buiten daags nadat bekend is geworden dat het restaurant van Bernard Tesink in Grootspraak is gekozen tot Wijnrestaurant van het Jaar.

Twee leden van de Alliance zijn bekroond met twee sterren: Chapeau! in Bloemendaal en Librije’s Zusje in Zwolle. Zij verlieten kort na aanvang de vergadering van de Alliance om terug te keren naar hun teams.

De club heeft afscheid genomen van Ron Blaauw als lid van de Alliance. Hij gaf eerder dit jaar aan de tijd te missen die nodig is om op een goede manier deel uit te maken van een vereniging. Ook is restaurant Lai Sin Zei in Driebergen lid-af. Dit vanwege de verkoop van de zaak. Voor De Fuik in Aalst gaat dit jaar een proeflidmaatschap in onder de nieuwe eigenaar Marco Poldervaart.

Reageer op dit artikel