nieuws

Tweede monsterheilbot voor Schmidtzeevis

Restaurant

Voor de tweede keer dit jaar is het Schmidtzeevis gelukt een heilbot van ruim 250 kilo te bemachtigen. Het vlees gaat naar een restaurant, de kop en skelet naar Naturalis.

Tweede monsterheilbot voor Schmidtzeevis

Het nieuwste exemplaar is gevangen in het uiterste van de Noorse viswateren tegen de poolgrens aan, door visserschip M/S Vaage. De schipper verklaarde dat hij in zijn gehele vissersbestaan nog nooit zo’n grote vis had gevangen.

130 jaar

De leeftijd van de reuzenvis wordt geschat tussen de 100 en 130 jaar oud. De Atlantische heilbot kan een gewicht tot 300 kilo bereiken en is dan wel aan het eind van zijn of haar leven.

Het is volgens Wil van Merkensteijn van Schmidtzeevis uniek dat op korte termijn twee van dergelijk grote vissen gevangen worden. Exemplaren van 100 kilo komen vaker voor.

Naturalis

De vis is gekocht door restaurant Hardans in Den Haag en chef-kok Jurriaan Hopman gaat deze vis aan ruim 800 gasten serveren.

De graat en kop gaan naar Naturalis in Leiden, waar hij geprepareerd wordt of opgezet, aldus Ronald de Ruiter van Naturalis Leiden.

Reageer op dit artikel