nieuws

Twentse allianties slaan handen ineen

Restaurant

Alliantie Twents Gastheerschap en Twentse Alliantie voor Ambachtelijke koks slaan de handen ineen voor verbetering samenwerking met het horecaonderwijs in hun regio. Deze week werd een rapport gepresenteerd waarin staat hoe de allianties met onderwijsinstellingen kunnen samenwerken om tot beter opgeleide horecamedewerkers te komen.

Twentse allianties slaan handen ineen

De Twente Alliantie Ambachtelijke koks en Alliantie Twents Gastheerschap zijn tijdens een ondernemersoverleg in 2006 uitgenodigd om in gesprek te gaan met het ROC van Twente met betrekking tot het Nieuwe Leren.

Het aanbod wordt graag aangenomen omdat de allianties zich zorgen maken over de toekomst, met name de verkrijgbaarheid van voldoende personeel dat adequaat is opgeleid om te werken in horecabedrijven die zich met ambachtelijk en gastvrij werken willen onderscheiden.

Om krachten te bundelen is door de allianties besloten om een onderwijscommissie te vormen. Die commissie rapporteert nu haar bevindingen en de ervaringen en wensen met betrekking tot de samenwerking met de horeca scholen in Twente.

Ook doet de commissie aanbevelingen om tot een zo goed mogelijke samenwerking te komen tussen bedrijfsleven en onderwijs. Het uiteindelijke doel volgens de allianties is te komen tot een Twentse horeca met een gouden randje.

Reageer op dit artikel