nieuws

Van Baggem verkoopt Auguste

Restaurant

Patron-cuisinier Karl van Baggem van Auguste verkoopt zijn restaurant in Maarssen om zich volledig te gaan richten op De Hoefslag, waar hij een maand geleden de exploitatie van kocht. ‘Je kunt maar één ding heel goed doen.

Van Baggem verkoopt Auguste

Zijn aandacht verdelen tussen Maarssen en Bosch en Duin is geen doen, geeft Van Baggem nu aan. Een concrete koper heeft hij nog niet, maar er zijn een aantal geïnteresseerden, geeft hij aan.

Het huidige pand van Auguste is te klein geworden voor zijn groeiambitie. Van Baggem zocht al langer naar een andere locatie, en vond die in de bossen tussen Zeist en De Bilt. ‘In Maarssen zit ik aan een doorgaande weg, De Hoefslag zit midden in het bos.’

Om optimaal gebruik te maken van die natuur denkt Van Baggem er aan om de serre van De Hoefslag op te knappen, en er een veranda aan toe te voegen. ‘Alles moet een beetje gericht zijn op de tuin.’

Bij het personeel van De Hoefslag voelt hij zich welkom. Na zoveel veranderingen de afgelopen tijd, Van Baggem is de derde eigenaar in een jaar, wordt de kat wel eerst uit de boom gekeken. ‘Maar drie keer is scheepsrecht. Het personeel reageert over het algemeen positief.’

In Auguste werkt een aantal mensen die een verleden hebben bij De Hoefslag, en die keren nu weer terug op het oude nest. Of hij al zijn personeel uit Maarssen mee kan nemen, weet Van Baggem nog niet. ‘Sommigen twijfelen nog.’

Auguste sluit – als er een koper is – op 1 augustus, per 1 september gaat Van Baggem starten in Bosch en Duin. ‘Tot die tijd is het fine-tunen.’

De Hoefslag kende een roerige tijd. In juli 2007 verkocht Marck-Paul Post de zaak met stenen en al aan vastgoedhandelaren Guus Boon en Evert Kroon, die op hun beurt de exploitatie van het restaurant meteen doorverkochten aan Johan Neppelenbroek. Deze moest zich na zeven maanden wegens gezondheidsredenen terugtrekken, en verkocht de exploitatie weer terug aan de vastgoedeigenaren. Kroon benaderde begin mei Van Baggem, en binnen een paar weken was de deal rond.

Reageer op dit artikel