nieuws

Van Dijk wint Prix Le Taittinger

Restaurant

Alfred van Dijk van restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek is winnaar geworden van de 42ste Prix Le Taittinger. Chef-kok Van Dijk won onder andere van Wim Klerks, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d’Or.

Van Dijk wint Prix Le Taittinger

De 42ste editie van de kookwedstrijden Prix Le Taittinger werd maandagavond 27 oktober gehouden in De Rooi Pannen in Tilburg. De uitslag van de wedstrijd werd bekendgemaakt in De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Van Dijk was namens Nederland de beste. Hij versloeg Gerwin Sanders van Villa Copera in Tolkamer en Wim Klerks van Les Jumeaux in Bennebroek. Klerks is ook bekend van de Bocuse d’Or waar hij begin volgend jaar voor Nederland een gooi doet naar de hoofdprijs.

Winnaar Van Dijk vervulde het beste de kookopdracht om in 5 uur tijd voor 8 personen een gerecht te bereiden. Met de winst mag Van Dijk deelnemen aan de internationale wedstrijd in Parijs op 2 december dit jaar.