nieuws

Verkoop Chileense wijn schiet omhoog

Restaurant

Chileense wijnen zijn sterk in opkomst. Wijnen uit Frankrijk zijn nog steeds nummer één in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Wijn.

Verkoop Chileense wijn schiet omhoog

Achter de koppositie van Frankrijk (marktaandeel van 36 procent) volgt Zuid-Afrika (21,6 procent). Het derde wijnland voor Nederlanders is Duitsland, gevolgd door Spanje. Sterk in opkomst zijn de Chileense wijnen, concludeert het Productschap Wijn. De verkoop van Chileense wijnen steeg met 16 procent met een marktaandeel van 7,3 procent als gevolg.

Bubbelwijnen deden het in 2009 ook echt goed. De verkoop van parelwijn – mousserende wijn met weinig bubbels – steeg met 30 procent. Champagne en Sekt lieten zelfs een stijging zien van 49 procent ten opzicht van 2008. Het aandeel van Prosecco beslaat bijna een derde van alle mousserende wijn.

Reageer op dit artikel