nieuws

Vermiste wijnhandelaar in Opsporing Verzocht

Restaurant

De zoektocht naar de vermiste wijnhandelaar Gijs Thio uit Amsterdam wordt dinsdag ondersteund door het tv-programma Opsporing Verzocht. Thio, voormalig sommelier van cafe Toscanini in Amsterdam en tegenwoordig mede-eigenaar van Verkerk Wijnimport wordt sinds eind februari vermist.

Vermiste wijnhandelaar in Opsporing Verzocht

De 41-jarige Gijs Thio is in de nacht van vrijdag 25 februari op zaterdag 26 februari voor het laatst gezien.

Van de wijnhandelaar, die zondag 41 is geworden, ontbreekt sinds die nacht elk spoor. Hoewel de politie vooralsnog geen aanleiding heeft te denken dat hij door een misdrijf is verdwenen, houdt ze wel rekening met alle scenario’s.

‘We hebben nog altijd geen idee wat er met hem is gebeurd’, aldus de politie. Tot nu toe liepen alle sporen van Thio die de politie heeft nagegaan dood.

Wijnhandelaar op facebook

De vermissing heeft in Amsterdam veel aandacht gekregen. Door de hele stad hangen posters en flyers met een foto van de man. Ook hebben vrienden een grootscheepse zoekactie via social media opgezet. Inmiddels volgen meer dan 2500 mensen een speciale pagina over Thio op Facebook.

Via Twitter zijn bekende Nederlanders benaderd om aandacht voor de vermissing te vragen bij hun volgers.