nieuws

VMBO’ers oefenen voor kookwedstrijden

Restaurant

Fusion koken is het thema van de Nationale Kook- en Serveerwedstrijden op 5 en 6 maart bij de Rooi Pannen in Eindhoven. Tien VMBO-teams hebben zich al ingeschreven op dit thema: een combinatie van de kookstijl uit de westerse en Aziatische keuken.

VMBO’ers oefenen voor kookwedstrijden

Deelnemende kook- en serveerteams bestaan uit drie personen. Twee koks en een gastheer of –vrouw. Het kookteam krijgt de opdracht om een warme lunch te bereiden voor zes personen, die de gastheer/-vrouw uitserveert aan een speciaal voor de gasten klaargemaakte showtafel.

Topkok Soenil Bahadoer van sterrenrestaurant De Lindenhof uit Nuenen reikt de prijzen uit aan de beste gastheer/gastvrouw en het beste kookteam.

De ingrediëntenlijst en de opdracht voor de showtafel is eerder op school ontvangen, zodat de leerlingen uitgebreid kunnen oefenen met het samenstellen van de gerechten, combineren van smaken, decoreren van borden en het maken van menukaarten.

De teams verzorgen zelf het tafellinnen, het servies, bestek en de bloemen.

De leerlingen en hun begeleiders maken op 5 maart eerst kennis met de keuken en het restaurant. Zij krijgen een workshop chocolade, suikertrekken en –blazen, een gezamenlijk diner en een ontspannende avondactiviteit aangeboden.