nieuws

Wegrestaurants zijn ‘Oostblokkers’ spuugzat

Restaurant

De vereniging van wegrestaurants, Les Routiers Européens, wil de capaciteit en kwaliteit van parkeerplaatsen bij wegrestaurants in het grensgebied verhogen. Dit als reactie op toenemende incidenten met chauffeurs uit Oost-Europa.

Wegrestaurants zijn ‘Oostblokkers’ spuugzat

Aanleiding is de rommel van Roemeense, Poolse en Russische chauffeurs bij wegrestaurant Malden langs de A73 bij Heumen. Horecaondernemer Ton Bader is de ‘Oostblokkers’ spuugzat. Ze maken rommel en consumeren niets, stelt Bader.

‘Die oostblokkers zetten hier hun combinatie neer en het enige wat ze doen is de boel bevuilen. Ze koken op het parkeerterrein hun potje, doen hun behoefte bij os onder de vrachtwagens en ze laten een enorme troep achter’, aldus Bader in De Gelderlander.

De Nederlandse secretaris van Les Routiers Européens, Rens Kokshoorn, erkent de problemen bij het wegrestaurant in Heumen en stelt dat er hard gewerkt wordt aan verbetering van het probleem.

Kokshoorn: ‘We zijn als belangenorganisatie voor het wegvervoer in het kader van het terugdringen van de transportcriminaliteit druk aan het lobbyen om de capaciteit en kwaliteit van parkeerplaatsen in het grensgebied te verhogen. We willen onder meer een certificeringsysteem voor veilige parkeerplaatsen invoeren’.

Reageer op dit artikel