nieuws

Sergio Herman werkt aan boek over mosselen

Restaurant

Sergio Herman die pas vorig week zijn magnum opus Sergiology presenteerde, werkt al weer aan een nieuw kookboek. Dit keer over mosselen. Het boekje met de titel L’Amour des Moules verschijnt in september van dit jaar bij de Belgische uitgeverij Minestrone waarvan Herman mede-eigenaar is.

Sergio Herman werkt aan boek over mosselen

Het boek is niet te vergelijken met Sergiology, zo zegt Herman tijdens de presentatie van zijn meesterwerk in Antwerpen. ‘Er komen tien tot vijftien recepten in. Het is een ode aan de mossel. Presentatie van het boekje vindt plaats op het Filmfestival van Zeeland op zaterdag 15 september. Diezelfde avond is er ook een speciaal mosseldiner.

‘We presenteren het als een documentaire met live muziek in de zaal’, zeggen Sergio Herman en Tony le Duc. Verder werkt het duo aan een kookboek voor studenten. ‘Van een heel ander niveau maar niet minder leuk om te doen, zeggen de twee uitgevers. ‘Kotfood gaan we het noemen.’

Pure C kookboek

Ook Sergio Hermans restaurant Pure C van chef Syrco Bakker krijgt een eigen kookboek. ‘Zestig recepten en zes cocktails bevat het. Fotografie is afgerond. Wanneer het boek verschijnt is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel