nieuws

Plafond van restaurant in Best ingestort

Restaurant

Een plafond is zaterdagavond in de serre bij restaurant Quatre Bras in de Nieuwstraat in Best naar beneden gekomen. Een vrouw raakte daarbij lichtgewond aan haar rug. De eigenaar zegt dat iedereen ‘veel geluk’ heeft gehad.

Plafond van restaurant in Best ingestort

De vrouw heeft een grote blauwe plek op haar rug, veroorzaakt door een deel van het gipsplafond dat op haar viel. Verder zijn er geen gewonden gevallen. De materiële schade is wel aanzienlijk.

Een aantal aanwezigen hoorde het plafond al kraken. Frank van Uffelen was een van de aanwezigen, zo meldt Omroep Brabant: ‘We zagen scheuren in het plafond komen. Vervolgens stonden we op en op het moment dat we ons omdraaien zien we het plafond naar beneden komen.’ Alle zestig aanwezigen in het restaurant zijn zonder problemen naar buiten gegaan. Zij kregen nog een drankje aangeboden om van de schrik te bekomen.

Raadsel
Oud-eigenaar Jos van Riel heeft geen idee hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. ‘Gelukkig zag een alerte medewerker het op tijd gebeuren en konden we ingrijpen. We hebben heel veel geluk gehad.’

Het restaurant ging zaterdagavond niet meer open. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Alle gasten die hun diner in het water zagen vallen hebben van Quatre Bras een dinerbon aangeboden gekregen. Het horecabedrijf is nu wel weer gewoon in bedrijf, zegt bedrijfsleider Robbie van Hoof.

 

Bron: ANP en Omroep Brabant

Reageer op dit artikel