nieuws

Amsterdam krijgt draaiend restaurant in Shelltoren

Restaurant

In de voormalige Shelltoren in Amsterdam komt een draaiend restaurant, een hotel, een club en een panoramadek. Het voormalige hoofdkantoor van Shell aan het IJ in Amsterdam moet in 2015 een publiekstrekker worden van jewelste.

Amsterdam krijgt draaiend restaurant in Shelltoren

De aanbesteding die de gemeente uitschreef voor het omvangrijke project is gewonnen door Twenty4Amsterdam, zo meldt de Amsterdamse krant Het Parool. Twenty4Amsterdam is de ontwikkelcombinatie van ID&T van Duncan Stutterheim, Club Air en ontwikkelaar Lingotto.  De partijen betalen minimaal tien miljoen euro voor de toren van 21 etages met roof topbar. Het restaurant komt net onder de kroon. Het project is in totaal 13.000 vierkante meter groot.

Andere gegadigde voor de toren was The Student Hotel, een bedrijf dat onlangs in Rotterdam haar eerste locatie opende.

De Toren Overhoeks zoals de Shelltoren officieel heet, is een bijna tachtig meter hoge kantoortoren aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord. De toren is in 1966 ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Hij wordt in de volksmond ‘de Shelltoren’ genoemd en was lange tijd het hoogste gebouw van Amsterdam.

Reageer op dit artikel