nieuws

One* kan ambities achterna op nieuwe locatie

Restaurant

Sterrestaurant One van Edwin Soumang en Bethany DeLong verhuisde in september naar een oud, industrieel pand op een eiland in de Roer in Roermond. De nieuwe locatie geeft ruimte aan hun ambities. Soumang: ‘Een ster is niet het belangrijkste, een volle zaak wel.

One* kan ambities achterna op nieuwe locatie

Op de nieuwe locatie in de ECI Cultuurfabriek is letterlijk meer ruimte voor de ambities van de eigenaren van sterrestaurant One, Edwin Soumang en Bethany DeLong. ‘De keuken is ruimer, beter ingedeeld en overzichtelijker’, zegt de chef die ervaring opdeed in diverse driesterrenzaken voor hij vijf jaar geleden ondernemer werd.

Gastvrouw Bethany DeLong: ‘Dit pand heeft een heel bijzondere sfeer. Gasten die hier voor het eerst binnenkomen, zie je het in zich opnemen.’ DeLong roemt hun nieuwe locatie verder om de chef’s table in de keuken, het grote terras waarop ze in het seizoen het diner kan uitserveren en de private dining-ruimte voor groepen.’

Het enthousiaste paar heeft duidelijk aandacht besteed aan akoestiek en klimaat. Hoewel het restaurant bestaat uit één grote ruimte, is het er niet kil en galmt het allerminst. ‘Daar is rekening mee gehouden met de inrichting. Veel akoestische materialen die geluid absorberen.’

Ster

Michelin heeft One al een bezoek gebracht op de nieuwe locatie. ‘Behoud ik mijn ster? Dat moet je aan Michelin vragen. Dat weet ik niet’, zegt Soumang. Hoewel hij het belang van de ster erkent, is dat niet het belangrijkste voor hem. ‘Een volle zaak wel. Daar gaat het om.’

Maar ook One zit niet elke avond vol. ‘Wij accepteren dat in deze tijd. Het weekend is echt geen probleem, maar op dinsdag koken wij ook wel eens voor drie tweetjes. Dat hoort er bij. Voor ons geen reden om met Groupon in zee te gaan.’

Over het investeringsbedrag willen Soumang en DeLong geen uitspraken doen. ‘Maar we zijn heel bewust te werk gegaan.’

Bekijk hier een fotoreportage van het vernieuwde sterrestaurant One in Roermond.

Reageer op dit artikel