nieuws

Jumbo-restaurant is start vervlechting horeca en retail

Restaurant

Jumbo opent eind maart een supermarkt met daarin een restaurant. In het bedrijf gaan dertig koks koken voor gasten. Bijna 58 procent ziet deze nieuwe Jumbo als het begin van de vervlechting van horeca en retail. Voor bijna 18 procent is de nieuwe formule van Jumbo een waarschuwing aan de horeca. Bijna een kwart noemt het een kansloze missie.

Jumbo-restaurant is start vervlechting horeca en retail

Misset Horeca vroeg in de stelling op haar homepage naar de mening van de horeca over de nieuwe Jumbo in Breda. De Foodmarkt van Jumbo gaat op 27 maart open naast het NAC-Stadion. Onderdeel van de winkel is het Foodmarkt Café waar consumenten maaltijden of producten kunnen eten die in de winkel door koks zijn bereid. Het is voor het eerst dat in Nederland op die wijze en op deze schaal in een supermarkt kan worden gegeten.

Van alle reacties vindt 17,6 procent het nieuwe concept een waarschuwing aan de horeca. 24,8 procent beschouwt de ambitieuze formule van Jumbo als een kansloze missie. Maar een meerderheid van 57,5 procent ziet het als het begin van de vervlechting van horeca en retail. In totaal brachten 278 mensen hun stem uit op MissetHoreca.nl.

Jumbo wil in ieder geval meerdere Foodmarkten met Foodmarkt Cafés in Nederland openen. Locaties en aantallen wil de supermarktketen niet noemen. De directie zegt dat in Breda gerechten geserveerd worden van handgemaakte sushi en knapperige Italiaanse pizza, tot Hollandse streekgerechten, Aziatische curry’s en soepen van ambachtelijk bereide bouillon. De vers bereide gerechten mee naar huis nemen kan ook.

Meepraten over dit onderwerp? Dat kan nog in de discussiegroep van Misset Horeca op LinkedIn.

Reageer op dit artikel