Cas Spijkers Academie in Boxmeer verhuist

Cas Spijkers Academie in Boxmeer verhuist

De Cas Spijkers Academie, tot nu toe gevestigd in Klooster Elsendael te Boxmeer, heeft een nieuwe locatie gevonden. Met ingang van het nieuwe schooljaar in september is de culinaire topopleiding van ROC Nijmegen gevestigd in De Weijer, het culturele hart van Boxmeer.

Voor de zomervakantie vindt er op een nader te bepalen ogenblik een teken- en persmoment plaats. Dan krijgen de nu geformuleerde intenties hun beslag in een getekende overeenkomst.

Naast een uitgebreid film- en theaterprogramma biedt De Weijer onderdak aan de bibliotheek en een groot aantal stichtingen, instellingen en verenigingen. Na een ingrijpende renovatie kent het historisch pand een sfeervol interieur. Het is uitgebreid met onder meer een grand café en restaurant De Heerlijkheid. Dit a la carte restaurant is wekelijks geopend van dinsdag tot en met zondag. Vanaf september dus ook op maandag.

De Cas Spijkers Academie verzorgt een topopleiding voor culinair toptalent. Deze opleiding is vernoemd naar Cas Spijkers, één van Nederlands bekendste koks. Cas Spijkers heeft zich tot zijn overlijden, eind oktober 2011, intensief met 'zijn' opleiding bezig gehouden.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.