nieuws

Bib Gourmands 2014: 15 nieuwe namen

Restaurant

Michelin heeft vijftien nieuwe Bib Gourmands toegekend aan restaurant in Nederland. Dat heeft het instituut maandag 4 november bekendgemaakt. Veertien restaurants zijn hun Bib kwijtgeraakt. Nederland telt nu in totaal 106 restaurants met een Bib Gourmand, slechts eentje meer dan vorig jaar.

Bib Gourmands 2014: 15 nieuwe namen

De 106 restaurants die met een Bib Gourmand zijn opgenomen in de gids voor 2014 hebben een kwaliteitskeuken met een driegangenmenu voor de prijs van maximaal €35. In totaal is dit er slechts eentje meer dan vorig jaar in Nederland.

Onder de zaken die hun Bib verliezen Restaurant Kroft in Hoorn van Patrick van der Kroft en Bistro de Olliemölle van Raymond Prinsen in Borculo. Onder de vervallen Bibs ook Restaurant Zuid Zeeland in Amsterdam en Les Jumeaux in Bennebroek. Deze laatste twee bedrijven zijn niet meer in bedrijf.

Michelin maakte het nieuws over de Bib Gourmands maandagochtend 4 november via een persbericht bekend. België telt voor 2014 143 restaurants met een Bib, 23 van hen zijn nieuw, 18 zaken verliezen hun Bib. De teller in Luxemburg staat op 12, waarvan 5 nieuwe. Eén zaak raakte haar Bib kwijt in Luxemburg.Bekijk hier het totale overzicht van de Bib Gourmands 2014


Bekijk hier het overzicht met de nieuwe Bib Gourmands 2014

Bekijk hier het overzicht met vervallen Bib Gourmands 2014

Reageer op dit artikel