nieuws

Restaurant Bling winnaar Restaurant Week

Restaurant

Restaurant Bling in Oosterhout is door de bezoekers van de Restaurant Week gekozen tot beste restaurant. Als beste Michelinster restaurant is De Kromme Dissel* in Heelsum tot winnaar verkozen. Bling werd door de gasten beoordeeld met een 9,6 en restaurant De Kromme Dissel met een 9,3.

Restaurant Bling winnaar Restaurant Week

Naast deze twee winnaars ontvingen nog negen restaurants verspreid over heel Nederland de Publieksprijs. Van 17 tot en met 30 september serveren de publieksprijswinnaars nogmaals hun winnende Restaurant Week-menu.

 

Aan de afgelopen Restaurant Week namen de 750 beste restaurants van Nederland deel. Tijdens deze week konden gasten voor een aantrekkelijke prijs kennismaken met toprestaurants. Na afloop werden ze gevraagd hun mening te geven over onder andere de bediening in de restaurants, de kwaliteit van de gerechten en het prijsniveau.

 

De beste beoordeelde restaurants per regio zijn:

 

Noord-Brabant -> Oosterhout -> Bling (9,6)

Noord-Holland -> Alkmaar -> Le Bon (8,9)

Drenthe, Flevoland, Overijssel -> Zwolle -> De Keuken van Os en Peper (9,1)

Gelderland -> Heelsum -> De Kromme Dissel (9,3)

Utrecht -> Rhenen -> ’t Kalkoentje (9,1)

Zeeland -> Baarland -> De Kleine Toren van Baarland (8,8)

Friesland, Groningen -> Rottevalle -> De Herberg van Smallingerland (8,9)

Zuid-Holland (Den Haag) -> Noordwijk -> Paul’s Recept (9,0)

Zuid-Holland (Rotterdam) -> Hardinxveld-Giessendam -> Het Gevoel (8,9)

Limburg -> Voerendaal -> De Leuf (9,1)

Amsterdam -> Amsterdam -> Lute (8,9)

 

 

Tijdens de Restaurant Week hield De Compagnon in Amsterdam een proef met vooraf betalen. De flamboyante chef-kok Bert van Buschbach, die zich de afgelopen jaren negatief uitliep over de Restaurant Week vanwege veel annuleringen en no show, kijkt met tevredenheid terug op de pilot. Dining City-directeur Jeroen van den Brink liet voor de camera’s van MissetHoreca.nl weten dat hij werk gaat maken van de mogelijkheid om gasten vooraf te laten betalen.

Reageer op dit artikel