nieuws

Petro Kools van Da Vinci: ‘Meer dan content met Lekker 2015

Restaurant

Petro Kools en Margo Reuten zijn meer dan content met hun achtste plek in de Lekker gids voor 2015. Ze staan hun zesde plek af aan Martin Kruidhof van De Lindenhof in Giethoorn. ‘We zijn er echt trots op dat we al die jaren onze positie in de top 10 van Nederland weten vast te houden’, zegt Kools tegen Misset Horeca.

Petro Kools van Da Vinci: ‘Meer dan content met Lekker 2015

‘Zolang Da Vinci in de Lekker gids staat, draaien we mee in de top van Nederland. Ik ben zeer content over onze positie. Het artikel is nog afwachten. Ik hoop dat het positief is’

‘Het is misschien wel appels en peren vergelijken als je een zaak als Boreas naast Beluga van Hans van Wolde zet. Maar laten we niet negatief doen. Ik wil positief blijven. We zijn allemaal ondernemers die hun kop boven water proberen te houden. En dan is het heel knap om een ranglijst samen te stellen van de honderd beste zaken van Nederland.’

Kools vervolgt: ‘Ik vind de top 10 een mooi rijtje namen om tussen te staan. Margo is daar ook heel trots op. Zij heeft het het afgelopen jaar ook moeten loslaten. Iets dat heel moeilijk is. En dat we dan onze positie bijna handhaven, betekent dat onze organisatie staat als een huis. Apetrots zijn we op ons team. Echt. Wij blijven overeind in een markt die heel snel verandert.’
‘De gemiddelde Nederland denkt dat eten bijna niets kost. Heel veel mensen hebben er geen notie van wat hier in de keuken gebeurd. We zijn niet te duur, we werken met kostbare producten. Maar door alle aanbiedingen en acties denken mensen dat eten bijna niets hoeft te kosten. Als we zo doorgaan heeft de topgastronomie geen bestaansrecht meer.’

Kools hecht waarde aan de gidsen, maar belangrijker vindt hij het dat gasten naar huis gaan met een glimlach op hun gezicht. Honderd procent tevredenheid halen wij ook niet, maar we streven er wel naar. Dat doen we al heel veel jaren en dat willen we ook nog heel veel jaren blijven doen.’

Reageer op dit artikel