nieuws

Margot Janse naar restaurant Rijks

Restaurant

De Nederlandse topkok Margot Janse, die al jaren succesvol is in Zuid-Afrika, komt naar Nederland. Janse is begin volgend jaar gastkok bij RIJKS, het nieuwe restaurant in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Margot Janse naar restaurant Rijks

Op 8 januari verwelkomt het keukenteam van restaurant Rijks in het Rijksmuseum in Amsterdam Margot Janse. Janse is eigenaar van restaurant The Tasting Room / Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek en staat al jaren in de top 50 van de beste restaurants ter wereld.

Nieuwe gerechten op de kaart

Rijks nodigt elk seizoen een internationale gastkok uit met een duidelijke Nederlandse connectie. Op 8, 9 en 10 januari ontvangt executive chef Joris Bijdendijk de Nederlandse Margot Janse in zijn keukendomein Rijks. Samen laten zij hun licht schijnen over het menu en stellen zij nieuwe gerechten samen die de eerste maanden van het nieuwe jaar op de kaart staan.

Café

Met het vertrek van Jeroen Nagelsmith, bestiert Paul Metz sinds 1 december de keuken van het Café Rijksmuseum. Het Café kent een kaart met een Hollands assortiment koekjes, zoete en hartige taartjes, soep en sandwiches. Ook wordt er Hollandse jenever en Heineken bier geschonken.

Vermaat

Rijks is een joint venture van Vermaat en het Rijksmuseum. Het familiebedrijf uit IJsselstein heeft zich sinds 1978 ontwikkeld van delicatessenwinkel tot toonaangevend bedrijf in horeca-, bedrijfshoreca- en retailconcepten. Vermaat werkt onder meer samen met het Nationaal Militair Museum, het Mauritshuis, Artis, Schiphol en het Radboudumc. Naast Rijks en het Café beschikt het Rijksmuseum ook over drie espressobars in het museum en één espressobar in de tuin.

Reageer op dit artikel