nieuws

Oud-directeur Peka Kroef overleden

Restaurant

Oud-directeur Henk Kroef van aardappelverwerker Peka Kroef uit Odiliapeel is donderdag 4 december overleden. Hij werd 67 jaar. Peka Kroef levert diverse aardappelproducten aan horeca, supermarkten en groothandels.

Oud-directeur Peka Kroef overleden

Henk Kroef was een van de drie zonen van Piet Kroef. Hij runde de aardappelhandel Peka. Samen met zijn broers Gerard en Marius zette Henk het bedrijf van zijn vader voort.

De broers voorzagen een grote behoefte aan geschilde aardappelen in de salade-industrie. Daarom besloten ze in 1970 op grote schaal aardappelen mechanisch te gaan schillen. Het bedrijf Peka Kroef was geboren. Henk Kroef was technisch directeur. Van het mechanisch schillen gingen ze over in stoomschillen. Nu maakt Peka Kroef allerlei aardappelproducten voor supermarkten, groothandels en horeca. Alles, behalve friet.

De uitvaart van Henk Kroef is op donderdag 11 december in Odiliapeel.

Reageer op dit artikel