nieuws

1.200 bezoekers voor The Roast Room op Horecava

Restaurant

The Roast Room, het pop-up restaurant van de bekende Amsterdamse chef-kok Michiel Deenik, heeft 1.200 bezoekers getrokken op de Horecava. Medio april opent Deenik The Roast Room in RAI Atrium, het nieuwe gebouw van het Amsterdamse beurzencomplex.

1.200 bezoekers voor The Roast Room op Horecava

Deenik zegt trots te zijn op het Horecava-resultaat. ‘Verdeeld over vier beursdagen hebben we zo’n 1.200 bezoekers mogen ontvangen. Dat is enorm. De reacties zijn overweldigend. Ik ben blij dat we deze stap hebben gezet. Het is geweldig om op de beursvloer een echt restaurant te runnen’, aldus Deenik in zijn pop-up restaurant op de slotdag van de Horecava.

Het pop-up restaurant vormt de eerste kennismaking met The Roast Room. Dit restaurant wordt medio april opgeleverd in het nieuwe Atrium, een van de zijgebouwen van het RAI-complex. The Roast Room wordt een vleesrestaurant met op de begaande grond een brasserie en op de eerste verdieping een wat luxer restaurant.

‘Ik vind dat je een beest in z’n geheel moet “verwaarden”. We gaan dan ook alle stukken van een beest gebruiken. Boven serveren we de luxe delen van het beest, zeg maar het hoger segment. Beneden serveren we zelfgemaakte worsten, stoofpotjes en burgers’, aldus Deenik.

City farming
The Roast Room krijgt in z’n geheel 200 zitplaatsen, 100 beneden en 100 boven. Daarnaast krijgt het restaurant nog eens 50 terrasplaatsen beneden en 50 boven. Het restaurant gaat 365 dagen per jaar open. Deenik gaat de brasserie vanaf 07.00 uur open doen, om zo in te spelen op de ontbijttrend die volgens hem naar Nederland komt. Op het dakterras van The Roast Room komen rookovens waar Deenik zalm en vlees wil roken. Daarnaast wil hij aan city farming gaat en eetbare bloemen en kruiden verbouwen.

‘De Noord/Zuidlijn gaat in 2017 open en op het knooppunt bij de RAI passeren dan dagelijks 35.000 mensen. Daarnaast wil de RAI een groot hotel bouwen. De RAI wordt een belangrijk traffic point van Amsterdam. Het wordt heel groot hier in Amsterdam’, aldus Deenik, die dagelijks 200 gasten in zijn nieuwe restaurant wil ontvangen.

Personeel zoeken
Al 16 jaar runt Deenik het bekende restaurant Visaandeschelde, pal tegenover het RAI-complex. RAI-directeur Hans Bakker vroeg Deenik jaren geleden om het visrestaurant te verhuizen naar het beursgebouw. Dat zag Deenik niet zitten. Wel liep hij al jaren met het idee om een vleesconcept te starten. Deenik: ‘En zo zijn we uitgekomen om The Roast Room te starten in het Atrium-gebouw’.

Met nog drie maanden voor de opening van The Roast Room richt Deenik zich vooral op het aantrekken van personeel. De keukenleiding heeft hij al zo goed als rond, maar met name in de bediening zoekt de ondernemer nog personeel. ‘Ik heb 65 man personeel nodig. Dat wordt nog een hele klus’, aldus Deenik, die belooft om straks zowel in Visaandeschelde als in The Roast Room aanwezig te zijn.

Reageer op dit artikel