nieuws

Jonathan Zandbergen naar Merlet

Restaurant

Jonathan Zandbergen verruilt Het Veerhuys in Almere voor Merlet* in Schoorl. Dat meldt Merlet-eigenaar Martin van Bourgonje. Roderik Goores volgt Zandbergen op in Almere.

Jonathan Zandbergen naar Merlet

‘We zijn zeer verheugd dat kooktalent Zandbergen het team van Merlet per 1 augustus komt versterken’, zegt eigenaar Martin van Bourgonje. Zandbergen wordt in Schoorl executive chef voor zowel sterrestaurant Merlet als het hotel.

Zandbergen (30) wordt gezien als talentvol en veelbelovend chefkok. Hij  kookt vanuit een klassieke Franse keuken traditie met veelal lokale producten gecombineerd met internationale smaken. Vorig jaar nog won hij de Prix Taittinger in Parijs. Met de komst van Zandbergen naar Merlet hoopt Van Bourgonje de ambitie van het restaurant – een culinair toprestaurant in de kop van Noord-Holland – voort te zetten.

Zandbergen wordt in Almere opgevolgd door Roderik Goores. Goores komt van Restaurant ’t Deurtje in Ouderkerk aan de Amstel, dat nu zelf op zoek is naar een chef, laat eigenaar Jeroen Ellermeijer weten.

 

 

Reageer op dit artikel