nieuws

François Geurds opent FG Noodle Bar

Restaurant

Met FG Noodle Bar opent François Geurds zijn derde restaurant. In de ruimte waar voorheen FG Shop zat, kunnen gasten vanaf 28 september terecht voor Aziatisch streetfood. Naast vijftien soorten noodles ook broodjes rendang, bal of pulled pork.

François Geurds opent FG Noodle Bar

Sissende wokpannen, korrelige Bruce Lee-films, Aziatische hiphop en een volle waslijn. Wie FG Noodle Bar binnenstapt, waant zich heel even op een markt in Bangkok. En dat is precies het gevoel wat sterrenchef François Geurds met zijn derde restaurant wil oproepen.

Twee deuren naast FG Food Labs*, in de ruimte waar tot voor kort FG Shop zat, huist sinds 28 september FG Noodle Bar.

Gasten kunnen zelf een mandje vullen met uitgestalde geportioneerde groenten, kiezen uit vijftien soorten noodles en dat laten bereiden door één van de wokchefs. Ook is er keuze uit dagspecials en gerechten als ceviche, broodje rendang of broodje pulled pork. Alles voor tussen de 5 euro en 10 euro.

Elke boog andere keuken

In de eetzaal achter de markt annex keuken is ruimte voor zo’n honderd gasten aan picknicktafels. Geurds is nog bezig met de vergunning voor een terras op straat. ‘Mijn droom is dat ik in elk van deze bogen een andere keuken heb. Dat gasten naar FG Streetfood komen en ter plekke bedenken waar ze zin in hebben: Aziatisch, Spaans, burgers. En dan één lang terras.’

Het plan voor FG Noodle Bar is ontstaan tijdens een avond brainstormen. FG Shop liep minder hard dan gehoopt, de ruimte was beschikbaar. Meteen na die brainstorm is Geurds gaan bestellen: hij laat speciaal uit Japan yuzu-frisdrank invliegen en haalt de groenten rechtstreeks van de markt in China.

Ook de inventaris was er snel. Binnen twee dagen hing de afzuiging aan het plafond, en Geurds had mazzel toen hij een leverancier belde voor het wokstation: er was net een tweedehands teruggekomen die precies past.