Restaurantketen Humphrey's 'plofkipvrij'

Restaurantketen Humphrey's 'plofkipvrij'

Restaurantketen Humphrey's is 'plofkipvrij'. Dat meldt Wakker Dier vrijdag in een persbericht. Humphrey's serveert nu alleen nog kip die langzamer groeit, meer leefruimte krijgt en daglicht ziet.

Op termijn wil de keten overstappen op kip met één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Wakker Dier is blij met de stap van Humphrey’s: ‘Ze zijn de eerste landelijke restaurantketen die plofkip uit de keuken weert. Dit is belangrijk, want ook de horeca moet plofkipvrij. We hopen dat andere restaurants dit goede voorbeeld volgen.'

Humphrey's

Humphrey’s is een restaurantketen met 18 vestigingen door het hele land. Sinds kort maken zij al hun kipgerechten met Nieuwe Standaardkip in plaats van plofkip. Deze kip krijgt 35 procent meer leefruimte dan de plofkip, groeit ongeveer 25 procent minder snel, leeft langer en ziet daglicht.  Wakker Dier zal in de komende tijd meer aandacht gaan besteden aan horeca. 'Zeker nu de meeste supermarkten stoppen met plofkip.'

Menu zonder plofkip

Hotels van Bilderberg en Fletcher, zaken van koffieketen Doppio Espresso, broodjesspecialisten Qizini en Sanday’s schrapten de plofkip eerder al van het menu.