Sherry met tapas: Shapas

Sherry met tapas: Shapas

Paola Medina Sheldon stond in november op de vakbeurs Gastronomie in Utrecht met de dames van 'The Female Touch', een groep van tien producenten. Sheldon, een jonge sherryproducente, presenteerde daar haar shapas en een breed aanbod aan sherry's. 'De tijd dat sherry alleen voor het eten gedronken werd is echt voorbij', zo stelt ze.

De Spaanse Sheldon is van de tweede generatie van de Medina familie. Hun wijnhuis bezit een van de oudste collecties van vintage sherry’s uit de regio, die teruggaat naar 1920. Sheldon wil sherry toegankelijker maken voor het jongere publiek. Onder meer met shapas, een combinatie van een sherry en een tapa.

Ingrediënten
Dit kan een Fino zijn met een verfijnd hapje van verschillende ingrediënten, maar ook een medium dry Oloroso bij een eenvoudig blokje kaas of een PX bij chocolademousse.
‘Smaken waar de meeste wijnen moeilijk mee te combineren zijn, kunnen vaak prima met een sherry’, aldus Sheldon. ‘Denk ook aan olijven, knoflook, ham, amandelen en zoute vis.’
Op het interactieve platform Sherry.org/nl kunnen horecaondernemers een evenement aanmaken en zo meeliften op een internationale crowd van sherry-
liefhebbers.