Gastronomisch Gilde gepresenteerd op Horecava

Gastronomisch Gilde gepresenteerd op Horecava

Op maandag 11 januari is op de Horecava 2016 het officiële startsein gegeven voor hetGastronomisch Gilde. Dit is de nieuwe vereniging waarin het Koksgilde en de Meesterkoks fuseren.

Beide voorzitters, Onno Kokmeijer namens de Meesterkoks en Hans Everse namens het Koksgilde, motiveerden de fusie voor het publiek. ‘Samen vormen we een front. We willen onze krachten bundelen en niet meer samen in dezelfde vijver vissen.’

Naast de nu aangesloten chefs is er volgens Everse en Kokmeijer ook plaats voor gastheren en sommeliers bij de nieuwe vereniging.Kokmeijer: ‘De club krijgt vakgroepen die de diverse disciplines uit het vak gaan vertegenwoordigen.’.

Gastronomisch Gilde krijgt hulp van een professioneel verenigingsbureau. Beide besturen vormen nu het tijdelijke bestuur en op de eerste ledenvergadering van de nieuwe club kiezen de leden een nieuw bestuur.