nieuws

Waves at the Kurhaus viert jubileum met Oosterschelde kreeft

Restaurant 73

Vanwege haar eerste verjaardag zal restaurant Waves at the Kurhaus in Scheveningen van 7 tot en met 17 april in het teken staan van de Oosterschelde kreeft. ‘Voor mij de koning of koningin van het voorjaar.’

Waves at the Kurhaus viert jubileum met Oosterschelde kreeft

Restaurant Waves at the Kurhaus opende 4 april 2015 voor het eerst zijn deuren met een moderne bar, een panoramisch terras en een nieuw restaurant aan de zeezijde van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus onder leiding van chef-kok Marc Smeets.

Koning van het voorjaar

Om haar eerste verjaardag luister bij te zetten, initieert het restaurant de Oosterschelde Kreeftweek, van 7 tot en met 17 april. Chef-kok Marc Smeets: ‘Tijdens onze Kreeftweek bereid ik de Oosterscheldekreeft op een eigentijds en hedendaagse manier maar in klassieke stijl dat past bij ons hotel. Van streetfood concepten tot aan de traditionele bisque. Kreeft is voor mij de koning of koningin van het voorjaar.’

Noordzee als inspiratie

Als 16-jarige liep Smeets stage in het hotel waar hij nu, 30 jaar later, de scepter zwaait als chef-kok. Vanwege de ligging van het Kurhaus gebruikt hij voornamelijk de Noordzee en de omgeving als inspiratiebron.

Reageer op dit artikel