nieuws

Rekening café of restaurant betalen via WhatsApp

Restaurant 1375

Een nieuwe app van ABN AMRO maakt het mogelijk via WhatsApp betaalverzoekjes te versturen aan vrienden, die vervolgens direct kunnen doorlinken naar betaalplatform iDEAL om te betalen. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij het onderling verdelen van de rekening in een café of restaurant.

Rekening café of restaurant betalen via WhatsApp

‘Hoe vaak gebeurt het niet dat je even een betaling voor iemand voorschiet, maar je toch moeite moet doen of je bezwaard voelt om dat geld vervolgens terug te vragen’, zei directeur digitaal bankieren Frank Verkerk van ABN AMRO woensdag. ‘Wij denken dat we met Tikkie hiervoor de oplossing hebben.’

Bij iedere willekeurige bank

De app is gratis te downloaden en bruikbaar voor iedereen die een betaalrekening heeft bij een willekeurige Nederlandse bank. Wie een betaalverzoek ontvangt, hoeft alleen maar op de link te tikken en wordt dan automatisch doorgeleid naar iDEAL. Daarvoor is het niet nodig de app zelf geïnstalleerd te hebben.

Reageer op dit artikel