nieuws

Angélique Schmeinck toont grootste eetbare schilderij

Restaurant 993

Tijdens de Food Inspiration Days 2016 op 25 oktober exposeert Angélique Schmeinck zich voor de allereerste keer als culinair fotograaf. Het is een interactieve expositie waarbij de foto’s tot leven komen en je ze letterlijk kunt proeven. Naast deze expositie verrast Schmeink de bezoekers ook met het grootste eetbare schilderij dat ze tot nu toe heeft gemaakt, maar liefst 35m2.

Angélique Schmeinck toont grootste eetbare schilderij

Een nog nooit vertoond spektakelstuk waar 18 koks aan meewerken en waar maar liefst 500 personen van kunnen proeven. De expositie is een preview van een grote expositie die komend voorjaar plaats zal vinden en waar Schmeink zichzelf zal presenteren als foodOgrapher.

Compositie

Schmeink: ‘Voor mij is dit een hele logische volgende stap. Ik fotografeer al een aantal jaar. Ik kan daar echt mijn creatieve ei in kwijt. Ik wil met mijn foto’s de schoonheid en smaak van ingrediënten vangen, de echtheid en emotie laten zien. Maar niets is wat het lijkt, en dat probeer ik ook vast te leggen. Door de compositie of door een vreemd element toe te voegen, probeer ik mensen heel even op het verkeerde been te zetten of te verrassen. Dat geeft stof tot nadenken.’

Angélique Schmeinck

Meesterkok Angélique Schmeinck, onder andere bekend van 24Kitchen, staat bekend om haar culinaire creativiteit en haar kunst om smaak te verheffen tot sensatie. Sinds ze de restaurantkeuken vaarwel heeft gezegd, heeft ze zich ontwikkeld tot een heuse culinaire kunstenaar.

 

Reageer op dit artikel