nieuws

De Limonadefabriek 15 jaar in Streefkerk

Restaurant 1934

Met een feestelijk jubileummenu viert het drijvende restaurant de Limonadefabriek aan de oever van de Lek in Streefkerk deze en komende maanden haar derde lustrum. Het restaurant van chef-kok Erik Hermans bestaat op 7 december precies 15 jaar.

De Limonadefabriek 15 jaar in Streefkerk

Het team in de keuken van Erik Hermans heeft zich dan ook laten uitdagen om van het Jubileummenu iets heel bijzonders te maken. ‘Het is een menu van vijftien gangen geworden’, licht Hermans toe, ‘maar het zijn natuurlijk geen vijftien volle borden. Er zitten heel bijzondere, kleine tussengerechtjes bij’.

Start De Limonadefabriek

Het restaurant startte rond de eeuwwisseling toen de eigenaren van sterrestaurant Gieser Wildeman een tweede zaak wilden beginnen en hun oog lieten vallen op een ponton met een chalet-achtige houten opbouw in de jachthaven van Streefkerk. Daar ging in december 2001 de Limonadefabriek van start.

Erik Hermans

Erik Hermans was in die tijd de souschef in de keuken van de Gieser Wildeman in Noordeloos en de eigenaren vroegen hem om de Limonadefabriek op te zetten. Hij is er is inmiddels al weer vele jaren eigenaar van het restaurant.

Reageer op dit artikel