nieuws

Restaurant De Zagerij Utrecht opent in Pastoefabriek

Restaurant 3725

In de voormalige Utrechtse fabriek van Pastoe opent in het voorjaar van 2017 café-restaurant De Zagerij Utrecht. Waar recent nog prachtige designmeubelen werden geproduceerd, is de fabriek – na een totale verbouwing – nu gereed om ingericht te worden tot restaurant.

Restaurant De Zagerij Utrecht opent in Pastoefabriek

Toen de mensen achter voormalig restaurant Mammoni en Pronto Pronto! werden gevraagd voor deze uitdaging, was er geen twijfel mogelijk. Mammoni werd eind 2014 verkocht en het begon alweer te kriebelen bij eigenaar Jan van der Grift. De mogelijkheid om op deze unieke locatie het gedachtengoed van Mammoni opnieuw te gaan uitdragen, pakt hij nu met beide handen aan. Samen met Martine Hol gaat hij van start onder de naam De Zagerij Utrecht.

Keuken en inrichting

De Zagerij Utrecht met haar hoge plafonds, authentieke ramen, materialen en oorspronkelijke inrichting wordt omschreven als een van de laatste stukjes industrieel erfgoed binnen Utrecht. ‘Maar straks heeft het de sfeer, warmte en gezelligheid van een modern café-restaurant. Waar de gasten – op basis van informele gastvrijheid – zich snel op hun gemak zullen voelen. Onder het motto de wereld wordt steeds kleiner, zal de keuken invloeden kennen van over de hele wereld.’

Huiskamers

Ook kan je in de voormalige meubelzagerij relaxen in een van de ‘huiskamers’, voorzien van – oud en nieuw – meubilair van Pastoe. Dineren kan direct aan de keuken. Waar de keukenbrigade zichtbaar aan het werk is met verse producten. Aan de bar is het ontspannen borrelen, maar kan je er ook terecht voor een kop koffie of een glas wijn.

Zakelijke bijeenkomsten

Voor zakelijke bijeenkomsten zal De Zagerij ook geschikt zijn. Mede door de centrale ligging. De Zagerij zal zeven dagen per week open zijn voor lunch, diner en borrel.

Verder zullen er zich in de Pastoefabriek bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en restaurant Simple zich er vestigen.

Reageer op dit artikel